dimanche 12 novembre 2017

La pastissariá


Soi passionada per la pastissariá. Aviái commençat un apprentissatge, coma un CAP mas en un an e en alternança. L'idea de poder travalhar amb de fruches, de chocolat e de fargar de pastas pendant la jornada tota me balhava lo sorire. Mon preferit pastisson es la tarta a la fragosta. Per ièu aquel fruch es lo melhor. Es acid e sucrat al meteis temps, sas grenas craca jos las dents e sas pichòtas pòchas de chuc eclatan entre la lenga e lo paladar. La pasta de la tarta un pauc craquanta e la crema a la vanilha adocís l'acid del fruch. Podriái n'en manjar a totes los repaisses. Es un classic mas immortal.
Per mon anniversari ai causit de prener un fragostièr. Soi atrgiada d'aver de fragolas sus un balcon. Ai pres un fragostièr que se torna pas plantar dins la tèrra, mas dins un pòt. Es una planta fragila, mas es coma un enfant per ièu e vau m'en occupar. Per lo moment es sus mon balcon, mas quand las geladas arrivaran vau lo dintrar per pas que gelèsse. Al printemps, caldrià lo copar per qu'en junh e julh de fragolas possan.

Savi pas se lo primièr còp de fragolas passaran e se seràn bonas, mas coma vau fòrça plan m'en occupar, va devenir un grand e fòrt fragostièr. Dins qualquas annadas podrai far de tartas a la fragola amb mon fragostièr.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire