Soi
passionada per la pastissariá.
Aviái commençat un apprentissatge, coma un CAP mas en un an e en
alternança. L'idea de poder travalhar amb de fruches, de chocolat e
de fargar de pastas pendant la jornada tota me balhava lo sorire. Mon
preferit pastisson es la tarta a la fragosta. Per ièu aquel fruch es
lo melhor. Es acid e sucrat al meteis temps, sas grenas craca jos las
dents e sas pichòtas pòchas de chuc eclatan entre la lenga e lo
paladar. La pasta de la tarta un pauc craquanta e la crema a la
vanilha adocís l'acid del fruch. Podriái n'en manjar a totes los
repaisses. Es un classic mas immortal.
Per
mon anniversari ai causit de prener un fragostièr. Soi atrgiada
d'aver de fragolas sus un balcon. Ai pres un fragostièr que se torna
pas plantar dins la tèrra, mas dins un pòt. Es una planta fragila,
mas es coma un enfant per ièu e vau m'en occupar. Per lo moment es
sus mon balcon, mas quand las geladas arrivaran vau lo dintrar per
pas que gelèsse. Al printemps, caldrià lo copar per qu'en junh e
julh de fragolas possan.
Savi
pas se lo primièr còp de fragolas passaran e se seràn bonas, mas
coma vau fòrça plan m'en occupar, va devenir un grand e fòrt
fragostièr. Dins qualquas annadas podrai far de tartas a la fragola
amb mon fragostièr.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire